Motorcrossklubbar i Stockholm

Motorcross är en av alla de grenar som samlas under paraplytermen ”motorsport”, och medan det finns många föreningar och klubbar som sysslar med andra former av motorsport, är det desto färre som sysslar med eller erbjuder träning i just motorcross. På nationell nivå finns det nationella idrottsförbundet för motorcross, vilket är Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, Svemo. Det finns dock även ett antal lokala klubbar ute i landet, och vår huvudstad är inget undantag.

Den yngsta motorcrossklubben i Stockholm är MX Stockholm. Det är inte ett faktum de skäms för – tvärtom framhåller de att de är ”Stockholms nyaste motorcrossklubb”. Kanske betyder det också att de är moderna och progressiva när det gäller andra aspekter, och kanske är det detta de vill anspela på. I vilket fall bildades MX Stockholm mellan år 2007 och 2008. Syftet var då att föreningen skulle ta över motorcrossverksamheten på Ulringe motorbana, då den förening som tidigare höll till där, MS Stockholm, skulle lägga ner sin motorcrossektion. MS Stockholm finns fortfarande kvar, men håller bara på med Speedway, varför de två grenarna nu bedrivs som separata verksamheter i två separata klubbar.1280px-MotoX_racing_edit

En annan klubb i Stockholm som bedriver motorcrossverksamhet är Täby motorklubb. Detta är en etablerad klubb som erbjuder möjlighet att träna motorcross oavsett ålder och nivå. Bland annat har de Crosskolan, för de allra yngsta som vill lära sig att åka motorcross. Efter avslutad termin får alla deltagare genomgå en uppkörning, och om de klarar den kan de nästa termin gå vidare till en mer avancerad kurs. Man kan genom att följa klubbens fortsättningsgrupper gå hela vägen från nybörjare till att tävla i motorcross. Klubben erbjuder också det de kallar för en ”motionsgrupp” för vuxna och ungdomar, för de som inte vill köra så for, men vill utveckla sin körning. Det finns också en annan grupp som särskilt riktar in sig på ”snabba förare”. Alla kan med andra ord känna sig hemma i denna klubb.

Om du tillhör en motorcrossklubb i Stockholm eller övriga Sverige, och ni skulle vilja beställa en t-shirt med tryck till alla medlemmar i klubben, i klubbens färger och med klubbens logga, kan ni enkelt beställa t-shirts och andra kläder med tryck på Medtryck.com.

Leave a Reply

mts_truepixel