Världens dyraste motorcross-hojar

Motorcyklar som används inom motorcross behöver motsvara tuffa krav. Motorerna ska ha kraft nog att accelerera på små ytor och i uppförsbackar och fjädringen ska tåla tuffa tag och abrupta landningar. Svängradien ska gärna vara så liten som möjligt och motorerna klara av stora mängder lera och vatten utan att klappa ihop. Krav som motsvaras av alla motorcyklar på den här listan där vi ska titta på världens just nu dyraste crosshojar.

Motorcross-hojar i all ära, men visst är de lite väl muskulösa för att köra omkring på i urbana miljöer? Vässla är en svensk tillverkare av elscooters som känner till vilka krav man möter när man ska ta sig fram i stadsmiljö. Det är skälet till att de lanserat en serie elscootrar med klimatet och praktiska överväganden i åtanke. Med en elscooter från Vässla ligger du inte bara rätt i tiden, du får dessutom en snygg elmoped som är snål i drift och mycket enkel att ta sig fram med i trånga miljöer.

4. Honda CRF450R, Dave Thorpe Replica – ca. 120 000 SEK

Världens största tillverkare av motorfordon är japanska Honda som släppte första upplagan av den här smidiga crosshojen år 2006. Vad får man då för den nätta prislappen på runt 120 000 kr? Jo, en superlätt crosscykel där motorn väger endast runt 20 kg, fullt justerbar fjädring och däck från Dunlop. Allt som allt en av de lättaste och samtidigt tuffaste crosshojarna på marknaden idag.

3. Alta Redshift MXR – ca. 130 000 SEK

Alta Motors är en motorfirma baserad i Kalifornien som lanserade den här elektroniska crosshojen år 2016. Målsättningen var att fortsätta bygga på en utveckling som startades av Tesla. MXR är således en eldriven historia. Med den här cykeln i garaget har man en lätthanterad crosscykel med en motor som går mjukt och fint på alla varvtal. Att den dessutom är väldigt lätthanterlig gör det till en passande cykel för både nybörjare och proffs. Många menar att det här är en av de absolut bästa motorcross-cyklarna man kan få tag i.

2. Cake KALK – ca. 165 000 SEK

En elektronisk dirtbike designad i Sverige med målsättningen att ta fram ett miljövänligt alternativ för motorintresserade äventyrare. Den som köper den här hojen får en annorlunda designad och robust byggd hoj. Utan tvekan en av de bästa el-drivna exemplaren som finns. De som testkört den har uttryckt sig i smått lyriska ordalag framför allt om dess mjuka växelsystem.

1. Harley Davidson MT500 – ca. 250 000 SEK

Harley Davidson är förmodligen den mest berömda tillverkaren av motorcyklar i världen, även om varumärkets stjärna dalat på senare år. MT500 är en best, vad annars när den tillverkats av HD? För en kvarts miljon kronor får du en motorcykel som presterar lysande på alla typer av underlag. Till skillnad från många andra modeller i tillverkarens katalog är den dessutom relativt tystgående.

Leave a Reply

mts_truepixel