Vart är Hyundai tillverkad?

För dig som är en inbiten motorsportfantast är Hyundai ett namn du säkert känner igen. Det här är en tillverkare som är involverad på många sätt inom rally, motocross och andra grenar. På senare tid har bland annat Hyundai engagerat sig stort inom electric racing. Men frågan är om du har koll på vart är Hyundai tillverkad?

I den här artikeln får du veta mer om Hyundai och tillverkarens verksamhet inom motorsporten. Få svar på frågor som: Vart är Hyundai tillverkad? Har Hyundai-teamet skördat framgångar? Häng med för att lära dig mer om den koreanska tillverkaren som kanske inom kort även tillverkar motocross-fordon!

Framträdande inom motorsporten

Det var år 2012 som Hyundai Motorsport GmbH tog sig an ansvaret att leda biltillverkarens aktiviteter inom rally och racing. Sedan dess har utvecklingen gått fort och idag är tillverkaren, tillika varumärket, en väletablerad aktör inom motorsportens värld. Särskilt inom WRC och så kallad Customer Racing.

Den professionella debuten i WRC skedde året efter företaget tog sig form, nämligen 2014, och under året stod Hyundai till och med på podiet vid flertalet tillfällen. Framgångarna fortsatte i takt med att stallet och tillverkaren växte inom sporten och redan några år efter starten var Hyundai topprankad i WRC.

Om du funderar på frågan Vart är Hyundai tillverkad är det bara att fortsätta läsa. Här nedanför får du ta del av mer detaljerad fakta om fabriker och produktion.

Vart är Hyundai tillverkad?

Än idag har biltillverkaren fabriker i Korea, men här i Europa finns några av de största fabrikerna. I bland annat Tjeckien tillverkas många av de rallybilar du ser på de stora racingbanorna. Även personbilar och andra Hyundai-fordon kommer från fabrik i Tjeckien.

Därutöver har den koreanska biljätten även tillverkning i Turkiet, närmare bestämt Izmet. Den turkiska fabriken är för övrigt en av de äldsta bland samtliga Hyundai-fabriker utanför Korea. Nyligen utökades produktionsvolymen för den här fabriken och totalt tillverkar bilfabriken 500 000 bilar om året i Europa.

Svaret är med andra ord inte helt självklart på frågan vart är Hyundai tillverkad? Det beror på vilken modell det rör sig om samt för vilket ändamål bilen tillverkas.

Framgångsrika förare

Om du letar fler svar utöver frågan om vart är Hyundai tillverkad? har du kommit rätt. I den här artikeln har du fått ta del av detaljer om den innovativa biltillverkaren. Hyundai har idag en tydlig vision om att vara en av branschens ledande tillverkare när det gäller framtidens fordon. Bland annat genom att satsa på nya typer av alternativ parallellt med de klassiska elbilarna. Här är Hyundai exempelvis först med att satsa på vätgas och bränsleceller.

Som tidigare nämnts har framgångarna varit ihållande sedan starten. Det gäller framför allt WRC, det vill säga rally, men även andra motorsportgrenar har en viktig roll inom Hyundai-verksamheten. Motocross och electric racing är exempel på grenar där Hyundai på senare tid satsat stort.

Motocross är en populär sport i exempelvis Tjeckien där Hyundai bland annat tillverkar bilar. Därför är det kanske inte särskilt oväntat att just motocross är intressant från tillverkarens perspektiv.

Leave a Reply

mts_truepixel